Fördomspanelen, del ett - Cigaretter

Vi kör igång direkt med vårat nya koncept, Fördomspanelen. Här analyserar vi våra fördomar och projicerar dem på olika företeelser. Idag tänker vi mjukstarta med att fundera över vilka människor som röker olika cigarettmärken. Inte så svårt att hajja va? Självklart är vi oerhört subjektiva i våra åsikter. Då kör vi!

Marlboro Röd
Du är en person utan egna åsikter. Du började röka under högstadiet och nu när du närmar dig vuxen ålder jobbar du på industri. I korta ordalag är du en sådan vi kallar "Svenne-banan". Du gillar motorsport, innebandy och håller på AIK. Tjejer röker inte Marlboro Röd.

Marlboro Light
Antingen är du tjej eller så feströker du, eller både och. Du gillar schlager, handlar partytoppar på Gina Tricot och har en fäbless för Xcider, vin går bra vid väl valda tillfällen. Som kvinna gifter du dig med mannen som röker Marlboro Röd, inga konstigheter.

Menthol (av alla de sorter)
Om du inte är tjej är du antagligen en man som gillar att ragga på småtjejer. Är du tjej har du en förkärlek till modebloggar, Conor Oberst och rödvin. Vi kallar är även för lite mer alternativa, ni skickar ut signaler om att verka svåra bakom doften av halstabletter/rök.

L&M
Som Marlboro, fast lite billigare, lite smutsigare.

Prince
Du är över 50 år.

Camel
Du försöker verka lite speciellt men egentligen önskar du att du vågade stå för att du är en Marloboro-människa. Du har glasögon och har lagt en grund för kommande ölmage, eller så heter du helt enkelt Fredrik Virtanen.

Level
Artbetslös eller pank frilansare. Kort och gott, inga bekymmer där. Level är räddningen för alla utanför de sociala skyddsnäten.

Kent
En finsmakare, du vågar prova nya saker i jakten på perfektion. Stilren och medveten om vilka signaler du sänder ut. Tidigare var du en Marlboro-man och innerst inne är du lite bajsnödig.

Glenn
Anglofil med viss förkärlek för elgitarrmän från England (läs Pete Doherty, Arctic Monkeys)

Gula Blend
Medelålderslirare, vi tänker oss en Mona Sahlin, fast lite tuffare. Var några år för ung för 68-generationen och är med i Kommunal. Röstar på sossarna i vått och torrt. Favoritmåltid är stekt falukorv och stuvade makaroner.

Lucky Strike
Du är rätt ung, åker på Emmabodafestivalen och gillar indiepop. Som man har du glasögon och som kvinna bär du tygpåse och handlar kläder på H&M.

Kommentarer
Postat av: Ida

men ni glömde ju prettociggen över alla andra! B&H det är det cooolaste märket förstår ni

2008-04-29 @ 03:41:43
Postat av: Simon

Det är inga i Sverige förutom Fredrick af Klercker som röker dem. Hela LO är gulablendare.

2008-04-29 @ 09:58:38
Postat av: Jossan

roligast ever är beskrivningen till kent-rökarna som ni lyfter till skyarna, undrar varför liksom, eller vad säger du Sune?

2008-04-29 @ 12:23:12
Postat av: Sune

Jossan: Det står klart och tydligt att vi är väldigt subjektiva i våra fördomar, men röker man Kent, då har man nått en bra bit på vägen

2008-04-30 @ 12:15:18
Postat av: Sofie

Men vad fan jag passar ju mest in på Marlboro Light...men inte fan röker jag den skiten...Prince Menthol för guds skull....

2008-04-30 @ 21:39:23
Postat av: Sanna

Om man röker benson & hedges mentol light då?

2008-05-01 @ 23:04:37
Postat av: Simon

Sofie: Prince Menthol var ovanlig. En Marlboro light- människa fast lite äldre?

Sanna: B&H i mentholsmak måste vara en blandning mellan ungefär Kent-människan och Menthol-människan.

2008-05-01 @ 23:11:44
URL: http://svartepetter.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0