Andrum

Så var det äntligen dags för lite andrum. Ska inte kalla det ledighet eftersom det är tidig uppgång imorgon också. Men sen är det slut. Sen är det jullov på riktigt. För min del kan vi väl sätta "jullov" inom kaninöron också. Detta eftersom jag på måndag börjar som vikarie på Smålandsposten under julen. Har som tur är några dagar ledigt också, men måste ändå säga att jag ser mycket fram emot mitt första betalda journalistjobb.
Men ikväll har jag kvällen off för första gången på jagvetintehurlänge. Har utnyttjat tiden till att äta avocado, läsa Café, kolla på californication och ta hand om disken. Skämdes när jag diskade och såg att det bara var kaffemuggar. Inte en enda tallrik eller bestick. I princip har jag bara käkat köpemat i en månad nu. Jag är inte en slacker på riktigt, har lite för lite tid och lite för mycket pengar för mitt eget bästa. Inte helt osökt leder det in på mina nyårslöften:

  • Börja laga mat. Flera gånger i veckan. Och så ska jag under 2009 utöka min arsenal av maträtter, helst vill jag lära mig laga något från varje kontinent i världen. För svensk husmanskost är bland det värsta jag vet. Försökte mig på en falukorv för några veckor sedan. Skar upp en liten bit, stekte och åt upp den. Sen slängde jag resten av korven i soporna.
  • Inte jobba så hysteriskt mycket. Nu måste jag ta det lugnare. Det är på tiden att jag börjar umgås med mina vänner och inte försumma alla nära och kära.
  • Börja träna. For real.
  • Sälja något frilansarbete under året.
  • Resa utomlands.
  • Ha semester och åka på Emmaboda.
På söndag påbörjas färden ned till landskapet där jag är född. Där skogarna står täta utmed vägarna och människorna pratar på lite smådum Kronblom-dialekt. Sen stannar jag där tills nästa år. Så hoppas att några av er mina vänner väljer att fira både juldag och nyår med båda fötterna stadigt nedkörda i den steniga småländska jorden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0