Årets svenska album

5. Dungen - 4
Vi tänker skägg, fiskemössor, vatten, gamla män med mjäll och Dungen på det. Amen sade Herren när han såg att det var gott.

4. Kleerup - Kleerup
Mycket möjligt att Herr Kleerups skiva var en av de mest hypade under året som gått. Men någon gång under sommaren försvann den in i skuggan bland skäggiga Seattle-bor och hippa Brooklyn-tomtar. Likt förbannat är skivan fortfarande jävligt bra med ett knippe grymma låtar. Sen att Kleerup blev något av Sveriges svar på Pete Doherty med missbrukarhistorier och affärer med diverse föredetta Big Brother-deltagare och modeller blev kanske lite väl uttjatat i längden.

3. Frida Hyvönen - Silence Is Wild
Yrvädret från den norrländska vildmarken släppte i mångt och mycket årets mest finstämda och vemodiga skiva. Sällan har ett piano låtit bättre i popsammanhang.

2. Hello Saferide - More Modern Short Stories From Hello Saferide
Östersund är en stad vi mer och mer börjat älska under året- trots att vi aldrig varit där. Det kan vi delvis tacka vänner för, men också Det Norrländska Vemodet i indiekostym. Den klarast lysande stjärnan därifrån är Annika Norlin. En jämn, bitter skiva, helt i vårt tonläge alltså med en massa fantastiska små historier.

1. Håkan Hellström - För sent för Edelweiss
Ingen annan svensk artist har en ärlig chans i vår värld när Håkan är med. Vår barndom avslutades och vår ungdom började samtidigt som Håkan släppte sin första singel, och vi har nu levt med varandra i snart nio år. Sen har polare, skolor, lägenheter, flickvänner kommit och gått men Håkan bestått.

Kommentarer
Postat av: stacy

utmärkt lista. men nummer 2 och 3 bara måste byta plats!

2008-12-20 @ 21:29:07
URL: http://inanothertown.blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0