Årets tv

1. The Wire
HBO:s storslagna drama om Baltimore är den bästa snutserien som någonsin gjorts. Kanske var sista säsongen som gick i våras inte den starkaste, men tillräckligt stark nog för att spöa all konkurrens med hästalängder. Vi har fortfarande inte slutat dricka Jameson och när sommaren kommer ska vi ägna nätterna åt att blanda Jameson och Heineken på en lämplig bangård. Gör oss gärna sällskap när vi sörjer McNulty, Bunk, Lester Freeman, Omar, Avon, Boodie, D, Slim, Cheese Waggstaff, Marlo, Snoop, Stringer Bell och alla andra.

2. Californication
Flera gånger under året har vi frågat varandra vem vi skulle vilja vara om vi fick välja mellan Vincent Chase från Entourage eller Californications Hank Moody. Lyckligast hade man kanske varit som Vincent Chase, men Moodys gamla kavaj och sletna porsche hade definitivt klätt oss mycket bättre. Mycket sex, otrohet, knark och så pinsamma scener så det gör ont att se på ibland.

3. 30 Rock
Mångt och mycket den enda serien som faktiskt är rolig nuförtiden. Alec Baldwin är helt jävla fenomenal som chef till Tina Fey. Deras samspel är värd varenda jävla Emmy i komediklassen. Sen att hela serien är fylld av skruvade karaktärer gör saken bara bättre. Nörden i truckerkeps, Kenneth, Tracy Jordan och sen är det bara att bocka av listan. Nyligen var även Jennifer Aniston med som galen mansslukerska i ett avsnitt, roligt att se den gamla haggan tycker vi.

4. Entourage
Gammal kärlek rostar aldrig. Efter några rostiga säsonger kom Entourage tillbaka efter ett alldeles för långt uppehåll. Vinnies karriär gick helt plötsligt inte spikrakt framåt utan mer en rostig spik neråt, Turtle fick ligga, Drama vara lika oskön som alltid och E var E. Men mest av allt, Ari Gold var fortfarande Ari Gold. Tidigare säsonger har Ari räddat det mesta från ren katastrof, men under den senaste säsongen kom faktiskt den där känslan om att "jag måste se nästa avsnitt, hur fan ska det gå?" tillbaka

5. Mad Men
Den snyggaste serien i år där välskräddade kostymer och strukna skjortor ackompanjerat av välkammade frisyrer intrigerade, bedrog, ljög och gjorde reklam mitt på Manhattan. Själva dramat har sina kurvor men fångar ändå in en tills man är fast. Mycket rökning, mycket sprit, en helt annan kultur. Kvinnor som inte stannade i hemmet i början på 60-talet var väldigt konstigt. Men mycket bra serie.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0