Årets utländska album

1. Fleet Foxes - S/T
Skäggen vann i år igen. Simon har redan börjat med försök att odla ut till ett äkta Fleet Foxes-skägg. Sen att musiken låter bättre än vad vi någonsin kunnat drömma om är ju mer än väl för att bli årets album. Motiveringar är överflödiga egentligen, bara att dra på sig sin murrigaste kofta, kryoa ner i soffan och sätta på Fleet Foxes, så är du hemma.

2. Glasvegas - S/T
Helt plötsligt blev skotsk socialrealism det tuffaste någon gång under hösten. Huruvida Glasvegas är rockens räddning låter Svarte-Petter vara jävligt osagt, men musik som låter som ett våldsamt samlag mellan Broder Daniel och Glasgow Rangers fanclub är bra, det är tillräckligt bra för att bli tvåa.

3. Lil Wayne - Da Carter III
Minst, smutsigast, coolast. Ur ruinerna efter att New Orleans jämnats med marken reser sig en, från topp till tå ,tatuerad, tre äpplen hög smurf med dreadlocks som räcker ned knäna. Lil Wayne kan rappa utan att ens behöva tänka och det behöver han inte heller göra. Ös på för fan bara, ingen hjärna, det viktiga är att ha kul. Han gjorde den konstigaste och häftigaste hip hop skivan i år. Lollipop är en så sjukt enkel låt som glider genom en heliumångande dröm om Lamborgini, booty och gräs.

4. Bon Iver - For Emma, Forever Ago
Ni kanske märker att vi vår musiksmak är ltie splittrad här och där. Lite skägg, lite skinnjackor och en skvätt hip-hop. Men ibland är det skönt att sitta i badkaret med en god bok och rosta lite bröd samtidigt. Till detta ändamål har vi snudd på missbrukat Bon Ivers skiva som stämningsfull bakgrundsmusik samtidigt som rostbrödet blir något för bränt i kanterna.

5. Lindstrøm - Where You Go I Go Too
Vi ber till vår allsmäktige fader att den kosmiska fjorddiscon har kommit för att stanna, helst förevigt. Lindstrøms halvtimmes-epos med samma titel som skivan är fjorddiscons finaste stund.

6. MGMT  - Oracular Spectacular
Den skiva som har lyssnats sönder och samman på förfester, fester, klubbar och efterfester. Hipstersarna från Brooklyn fångade partyt på denna skiva.

7. The Game - LAX

8. Vampire Weekend - S/T
Vi tänker välutbildad pop i preppykläder. Tonerna får oss att drömma om Kennedy-klanen, Ivy League och kokain.

9. T.I. - Paper Trail
10. Benga - Diary Of An Afro Warrior

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0