Ställ dem mot väggen

Jag ser att det har varit mycket snack om invandring och segregation här på sistone. Nu kommer en floskel: Extremhögern har jag alltid haft väldigt svårt för, mer än extremvänstern. Den stora skillnaden är att där extremvänstern bygger på konflikt på grund av stora inkomstskillnader mellan människor, så bygger extremhögern på konflikter på den etniska skillnaden mellan människor. Det är ett orättvist sätt att dela in människor i egenskaper beroende på var man är född. Orättvist eftersom de som blir utsatta för extremhögern inte har kunnat välja det själva.

Det är alltid lätt att tänka "hå, hå. Sverigedemokrater är så pantade, klart jag fattar varför de har så fel."
Problemet är att många av dem är mycket smartare och bättre på att debattera än vad Alexandra "Kissie" Nilsson är.
Möter man bara en extremhöger som debatterar med, citat, "I mölmö är 90 % av invandrare arbetslösa" gör man det lätt för sig. Tjejen som är stolt över att vara svensk kan liksom inte ens skriva en mening på svenska språket, det enda vi har som binder samman svenskar till en nation.

En extremhöger i Sverige med ett parti som ligger över fyraprocents-spärren i undersökningarna, förtjänar att få debattera mot motståndarna. Inget parti ska behöva kunna bränna på om en martyrstämpel i sin valpropaganda. De är hala, proffsen, politikerna. Men de måste mötas i debatt och säga exakt vad de menar med till exempel: att den svenska kulturen håller på att försvinna. Påståenden att invandrare tar svenskars jobb måste också få källkritik och så vidare.

För överkursen:
Anna Tibergs utfrågning av Sd:s arbetsmarknadspolitiska talesman finns här, där hon ber honom förklara exakt vad han menar med olika citat ur partiprogrammet. Inga direkt hårddragna frågor, Anna Tiberg läste bara på partiprogrammet och frågade vad de menade med det.

Kommentarer
Postat av: Jossan

love att ni skriver om detta. bra grabbar!

2008-05-17 @ 16:06:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0