Svarte-Petter känner av tidens vindar

Inne

Masthugget:
För er som inte har koll på geografi är Masthugget en stadsdel i Göteborg. Och efter att ha tillbringat tre dagar där i helgen kan vi konstatera att det är en oerhört ful stadsdel. En massa hyreskåkar från glada 60-talet, toalettarna har inga vanliga lås utan haspar, gasspisar är vanligt förekommande och hissarna går långsammare än min mormor. Men i all denna enorma fulhet finns en charm som saknas här i Stockholm. På morgonen vallfärdar invånarna till fabrikerna (de som får ha jobbet kvar) och på kvällen sitter de på lokala pubar med subtila namn. En slags vacker vardagsmisär där invånarna sitter på bussen på väg hem med en spritflaska innanför jackan och tar en sipp då och då. Svarte-Petter står alltid på den svages sida.

Zlatan: Helt rätt att gossebarnet fick ta hem sin tredje guldboll. Och jag tror verkligen inte att det är den sista. Egentligen behövs väl ingen trött tv4-gala för att dela ut guldbollen till Zlatan. Det är bara och göra en sisådär fem guldbollar och skicka hem de till Zlatan på en gång så slipper vi fotbollsgalan i fem år framöver. För i övrigt var det inga större ljuspunkter, vi noterar till exempel att Daniel Andersson var nominerad till årets mittfältare och det är ett statement som mycket väl tar tempen på svensk fotboll.

Knast: Äntligen har vi hittat en bar som vi kan kalla för "ett andra hem". Ölen är inte speciellt billig (Söderpriser då), men vad gör det. Det finns skumma statyer, röda skinnsoffor, oftast bra dj:s och allmänt hemtrevligt. Det känns som att Svarte-Petter tillbringar mer och mer tid i Vasastan än på Söder. Tyvärr kommer det inte bli så mycket Knast för oss den närmaste tiden, vi skyller på Carl Lumsden.

H&M och CdC: Billig fashion uppskattas alltid av utarmade studentplånböcker. Så den ena halvan av Svarte-Petter tillsammans med Eagle Eye-Billy slog på stort och handlade sig lite plagg tillsammans med fulhipsters i torsdags. En kofta till rimligt pris jublade Simon högt och julade hela vägen hem till Hagagatan.

Bögar: Äntligen ska våran favvosexuella läggning få gifta sig på riktigt. Svarte-Petter draperar sig i gay-flaggan och springer raka vägen till Rådhuset med fickorna fulla av riskorn.

Ute

Glasögonormar: 
Simon måste köpa nya glasögon och har gjort research i bågbutikerna utan att finna ett endaste exemplar som var värdiga att pryda hans skäggiga anlete. Antingen små stålbågade projektledarbrillor eller stora, ironiska plasbågar. Det finns faktiskt en ursäkt till varför vi på 90-talet kastade sten på de som bar glasögon i klassen. Gud uppfann linser av en anledning, börja använda dem.

Flash: Programmet Satan skapade för att göra livet till ett helvete på jorden.

Blondinbella:  Stackars Blondinbella måste skriva en hel jävla debattartikel som Expressen gladeligen publicerar där vår tids största bloggare gråter ut om att Janne Josefsson inte borde få leda debatt. Vi håller med om JJ inte är världens bästa debattledare men det behövs ingen större tankeverksamhet att förstå att det handlar om en personlig konflikt mellan BB och JJ. När BB gästade Debatt för några veckor sedan kände hon sig dåligt behandlad av våran favvomurvel JJ. Medan i våras fick hon sitta med Stina Dabrowski och prata konsumtion lite småputtinuttigt i Debatt. Vad som passar Blondinbella bäst är rätt lätt att komma på. Men att en 18-åring vars främsta kvalité är att ta betalt för blogginlägg ska ha något att säga till om när det kommer till vad SVT bör och inte bör göra är väl åt helvete fel. Fy fan för Blondinbella.

Kommentarer
Postat av: Jossan

håller med om det mesta förutom att jag tycker att det faktum att Blondinbella är 18 år inte ska vara avgörande (det blir bara härskartekniksargumentation...), snarare är det just de andra argument ni drog fram som gör hela den där debattartikeln ganska fjantig. kram på er!

2008-11-19 @ 15:43:17
Postat av: Oscar

Jag tycker att det är på tiden att blondisbellan börjar debattera. Förhoppningsvis ger hon sig snart in i politiken - där hör hon hemma. Blondinbella for president!

2008-11-19 @ 16:52:25
URL: http://oscarbrotstrom.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0