SP sammanfattar veckan som gått

Inne:

Emelie Sandströms yoghurt-inlägg: Emelie tar ironin till helt nya nivåer, in på 2000-talet. Ingen annan har lyckats fånga hela bloggosfären i ett så koncist uttryck. Killinggänget drev med Expressen Fredag och nördig indie på Skånegatan under 90-talet. Men ironin vad tidstypisk då, nu är den äntligen förnyad. Yoghurtinlägget gör den mer nyanserad men samtidigt mer subtil. Den förutsätter att vi läsare inte är idioter och fattar essensen. 

Smutsen:
Höstens uttryck.

Färjan:
Det räckte med att se en kvart av programmet för att få nog, inte för att det var dåligt utan för att det var som att göra en djupdykning rakt ner i den mest übersvenska folksjälen. En folksjäl vi förnekar och under inga omständigheter vill förknippa oss med. Sammanfattat slår femman huvudet rakt på spikjäveln, om och om igen.

Söndagsöl:
Vanligt folk dricker sig redlösa på fredag- och lördagkvällarna. För oss som väljer den andra sidan är söndagsölen ett av de heliga sakramenten. Vare sig det sker på lokal eller hemma med goda vänner. En värdig avslutning av veckan med en rykande kall öl är livskvalité.

Bostadsporr:
Den mest harmlösa porren som någonsin skapats, bostadsporren. Favoritsidorna är Hemnet.se och Boligan.se. Sidorna där vi alla kan applicera våra drömmar kring framtida lägenheter i innerstan. Ett perfekt avbrott från alla larmrapporter som når oss om finanskriser och lågkonjukterer. Då är det bäst att surfa in på hemnet och glömma allt. Finanskrisen för i alla fall med sig något gott med sjunkande bostadspriser.

Ute:

Jobba: Efter en helg med 27 timmars arbete är hoppets låga inte ens en låga, möjligen en liten askhög gömd i en gammal Kronan snusdosa ute i Jordbro. Simon har tjänat in snart två semesterresor till Egyptien under den gångna helgen.

Huliganer i innerstan: Att dessa ligister hänger ute i Solna har vi ingenting emot, där får de gärna hålla till. Men när de börjar göra upp i närheten av våra bostäder må vi protestera. Kan ingen arrangera ett Huligan-SM. Man bussar ut alla huliganer på en stor åker i Värmland där de får banka på varandra bäst de vill och förhoppningsvis kommer inte riktigt lika många hem igen.

Katrin Zytomeirska: En kvinna som blivit känd för att hennes före detta man var Sveriges största bloggare. En människa som borde lära sig att tala är silver och tiga är guld ibland. Efter alla hennes klavertramp i Idol tycker vi att hon kan krypa tillbaka till sin PR-byrå och hålla sig där istället för att förpesta det offentliga samtalet med slag under bältet och en korkad uppsyn. Var är empatin för andra människor? Ja, den bor då itne hos Katrin Zytomeirska.

/Eder redaktion

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0