Svarte-Petter sammanfattar veckan som gått (i listform)

Veckan har återigen passerat förbi. Mycket men ändå ingenting har hänt. Nu sitter vi, två lediga män, med alkoholosande drycker och njuter av segerns sötma. För att överblicka vad som hänt under veckan ger vi er den kompletta listan över vad som hänt. Så luta er tillbaka i badkaret, ta ett glas rödvin och somna gott i afton, men läs det här först.

Inne

Byt Namn!: För oss med journalistdrömmar har nu den ultimata handboken om hur man klarar sig i branschen kommit ut. Vi röstar för att boken genast skrivs in som obligatorisk kurslitteratur på samtliga journalistutbildningar (eller vad fan, folk är idioter, låt oss ha vår bok i fred!).

Svanaryds Wu Tang-mixtape: Värnamos vitaste neger har återigen gjort det för oss. Efter ett alldeles för långt uppehåll från bloggandet har han under den senaste veckan gjort en vital comeback. Som pitten i Greta toppade han sig själv med ett mixtape som blandar låtar från Wu Tang-medlemmernas olika låtar och Wu Tang själva. För att ta del i det hela gå in här.

Penny Century:
Östersunds finaste indieakt med nära relationer till Svarte-Petter börjar hamna i ropet. Kvällens spelning på Nada har omskrivits av både Svenskan-Stefan och DN På Stan. Dessutom väntar en stor festivalspelning i Thailand om två månader. Svarte-Petter bockar och bugar.

Hederligt arbete:
Ibland känns det skönt att åka långt ut i helvetet (Jordbro) till en enslig lagerlokal, stänga in sig där i 16 timmar tillsammans med tio andra män och åka runt på en truck hela dagen. Dessutom betalar vi skatt och organiserar fackmöten. Man måste helt enkelt få göra nytta någon gång då och då. Detta till skillnad från alla dessa finansspekulanter som tjänat en jävla massa pengar och ligger till ansvar för rådande finanskris, de skulle behöva en rejäl dag på lagret, inte bara leka med låtsaspengar.

Niklas Ekdal:
DN:s mästarledare ska inom kort sluta på ledarredaktionen. Ett beslut som hållit delar av redaktionen sömnlösa fler nätter än jobbångesten. Söndagarna utan Niklas Ekdals ledare kommer aldrig bli som söndagar ska vara. Senast idag gjorde han en alldeles ypperlig Sarah Palin-sågning. Vi minns alla med glädje hans besök hos Virtanen för några veckor sedan, där han överglänste både Ewa Röse och Alexandra Dahlström.

Ute

Daniel Andersson: Den fulla dansken som drack trettio öl innan Sverige-Danmark för ett och ett halvt år sedan, som sedan attackerade domaren och gav segern till Sverige har betytt mer för svensk fotboll än vad Daniel Andersson gjort. Veckans sanning men likt förbannat är han med i landslagstruppen ytterliggare en gång. När ska denna galenskap upphöra? undrar vi och rycker håret från våra huvuden likt matadoren i tjuren Ferdinand.

Stjärnor på is: Ytterliggare dårskap från fyran, folkets kanal. Nu ska återigen ett gäng avdankade b-kändisar visa upp sig vilket kommer få kvällspressen att skriva spaltmil om snedskär, pirruetter och all annan möjlig skit som har med programmet att göra. Att redan Idol har börjat kan vi under vapenhot acceptera men det här, det kommer leda till att Svarte-Petter inom kort förvandlas till en kommunistisk  terrororganisation med främsta mål att förbjuda all reklamfinansierad tv och radio.

Bloggdöden:
Det känns tråkigt att några av våra absoluta favoriter inom bloggvärlden läggs på is eller försvinner helt. Våran favorit Johan Lindqvist skrev ett ödesmättat inlägg för någon vecka sedan där han sa följande "Jag kommer inte att publicera något här på ett tag. Jag orkar inte." Hemskt tråkigt tycker vi. En annan bloggare vi saknar är Sunes granne, Eric Rosén, vars blogg "Det Ljuva Livet" nu uppdateras sorgligt sällan och aldrig med den spets som för två år sedan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0