Simons tre grundstenar

Sitter i min helt nedsläckta lägenhet här bara några bowlingstrikar bort från stadsbiblioteket. Tar ett glas vatten och vilar mina ben och sinnen en stund. Idag har det nämligen varit mycket på schemat. Mitt liv består just nu av tre olika delar. Varje del påkallar hela tiden min uppmärksamhet och skriker om att jag ska ge just den delen tid. De olika delarna är:

Vaktmästeriet: För er som inte vet så bor jag väldigt centralt här i Stockholm. Det är jättefint och bra här på Odenplan. Älskar stadsdelen för att den inte är så hipp, man kan vara helt anonym här och det är skönt att inte behöva träffa unga människor ibland. Men jag och min uppstoppade uggla betalar ett pris för de här 35 kvadraterna. Jag är föreningens vaktmästare och styrelseledamot med ansvar för fastighetsfrågor.
Idag fick jag stiga upp rätt tidigt för att hinna med min sedvanliga "super-fredag" då jag skurar rent i trapphuset här. Det tar cirkus två timmar.
Lagret: Genast efter trapporna var färdiga runt tolv-tiden slängde jag i mig ett äpple. Sen åkte jag iväg till Jordbro igen för att förbereda inför morgondagens stora utförsäljning. Imorgon bitti måste jag upp duktigt tidigt igen för att köra truck fem timmar. Det gör jag varje lördagsmorgon. Varför jag håller på med detta självplågeriet är en fråga jag har ställt mig fler gånger än vad både du och jag anar. Men antagligen är det för att jag inte behöver ta några csn-lån. Och i tider som dessa är det inte särskilt bra att ta lån. Hur som haver. For genast iväg hem efter jobbet idag för att hinna till
Journalistiken: Kl. 17 idag blev Konstig Klubb, som jag håller på att skriva repotage om, intervjuade av Sveriges Radio. Därför ville jag vara hemma och lyssna på vad som sades på intervjun. Kul att få sin nyhetsnäsa bekräftad när även Sveriges kanske tyngsta nyhetsmaskin hittat samma nyhet, bara någon vecka senare förstås. Under tiden jag lyssnade på radio slängde jag i mig en pizza då jag inte har hunnit äta sen frukost. Sen raskt iväg till ovan nämnda klubb för att följa med under förberedelserna av kvällens stora galej.

Nu sitter jag hemma och har dumpat mina anteckningar och min kamera. Strax kallar journalistiken på mig igen då jag iväg igen till klubben men fortfarande i dokumentärt syfte. Vilket betyder en lugn kväll då lagret kallar på mig imorgon bitti igen.
Det är många bollar i luften just nu. Lovade mig själv att försöka lugna ned tempot denna hösten men det har i stället accelererat iväg till fantasihastigheter. Stressigt, men sådant är det liv jag har valt.

Uppdatering: Var uppe och tog en tupplur till tonerna av Van Morrisons skiva Astral Weeks, som jag skrivit om tidigare. Bredvid huvudkudden låg ytterligare ett bevis på att jag ständigt håller hjärnan igång. En stor tjock bok ligger där- med en tunnare bok som bokmärke.

Kommentarer
Postat av: mark

äääh! köra truck städa,gå på klubb och lyssna på gubbrock kan väl inte vara så ansträngande?

schluta klaga å jööör nått iställä!

2008-10-12 @ 19:59:00
URL: http://malmstroem.blogspot.com
Postat av: mark

skoja

2008-10-12 @ 20:05:42
URL: http://markmalmstroem.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0