SP sammanfattar vecka 39

Vi ber om ursäkt för en någon försenad lista för att sammanfatta den gångna veckan. Vi skyller detta på Sunes exilfrånvaro i Göteborg. Men bättre sent än aldrig är mottot som lyder för denna lista.

Inne:

Skivhösten: Efter en sommar med en skivutgivning som gjort att Statiol gått om Pet Sounds som skivmecka, drar vi alla en lättnadens suck. Under veckan som gått har besöken på diverse torrentsidor gått i skytteltrafik. Vi jollrar allra högst för Nordpolen, Hello Saferide och "Andra sjunger Olle Ljungström".

Pengar på kontot: Två-tre veckors oroliga besök på internetbanken tog äntligen slut. Ett välfrisserat tusental kronor trillade in på våra utarmade konton och sparkontot drog en lättnadens suck. Pengar som vi spenderat på böcker, cigaretter, karuseller, magasin, snusstockar, krogrundor, trisslotter och tågresor.

Finanskrisen: Äntligen kommer depressionen över världen. Wall Street-vampyrerna fick äntligen smaka på den salte och borta var deras miljonbonusar och snart hoppas vi fogden börjar raida deras sommarhus i The Hamptons och Cape Cod. Vi sitter med spänning och väntar på fler skyskrapedyk från ruinerade pengautsugare. Plus att Barack kan tjäna extrapoäng i valkampanjen nu när ekonomin står på tapeten och det uppenbaras att John McCain endast har krig på hjärnan.

Elin Kling: Som Alex Schulman säger om Elin Kling i senaste numret av Café, "Inte den mest betydelsefulla modebloggaren, men den mest typiska". Andra citat som som Klingan pruttar ur sig är "Jag kan längta efter att gifta mig. Men det vore nästan ännu härligare att vara 25 och redan skild. Som att ha skilsmässan som en snygg accessoar." En cynisk syn på livet som Svarte-Petter gör vågen åt. Till Simons stora förtret är hon tillsammans med någon svensk New York-hotshot.

Broder Daniel: Trots att bandet officiellt nu är nerlagt lever arvet kvar. Nordpolens kolsvarta texter om utanförskapet går som en rak linje från BD:s stora livsfilosofier. Verkar även som BD:s musik influerat band från utlandet. Senast är det skottarna i Glasvegas, vars musik låter som om Broder Daniel haft ett våldsamt samlag med Glasgow Rangers supporterklubb.

Ute

Unga män: Vad är det för fel på våran egna generation unga män. I Finland verkar de ha som huvudsysselsättning att göra skolmassakrer och i Sverige slår de ihjäl sina sambos. Vi saknar våra riktiga män som bara knyter näven i fickan och går hem och gråter vid diskbänken istället för att göra andra illa. Som tur var kommer det rapporter om att det föds mer flickor än pojkar, ett gott tecken tycker vi.

Hammarby: Det svider i våra hjärtan att skriva det här. Känns som vi skriver med vårat eget blod. Men de senaste månaderna har inte varit grönvita utan kolsvarta. Två poäng på sex matcher är inte okej någonstans. 0-0 hemma mot Trellehåla finns inte på världskartan. Men rear man iväg lagets stora stjärna, lånar ut den andra till Rohpong FF bör man i alla fall ha någon reservplan. Något som verkar saknas i Tony Tigers annars så välplanerade fasad. Något besök på Söderstadion i höst ser vi inte på agendan för tillfället.

GP:s konsertsecensenter: Sparka allihopa. Anställ oss för i helvete.

/Svarte-Petter

Kommentarer
Postat av: tony

Skit i skivhösten, det är mixtapehösten vi ser fram emot. Som vanligt.

2008-09-30 @ 19:52:29
URL: http://svanarydsfinaste.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0