Stockholm C - Göteborg C, tåg 183

Det är mitt tåg som ska leda mig till kärleken ikväll. Det här tåget har jag åkt minst tio gånger det senaste året så jag vet hur det kommer se ut. Tåget avgår klockan 17.07 från centralen från spår 7. Jag reser alltid i vagn 12, förutom under en period i våras då SJ tyckte folk skulle betala 100 kronor för bokad sittplats, som är placerad som vagnen näst längst fram. Vagn 11 är först och vagn 16 är sist. Mellan vagn 13 och 14 ligger tågets bistrovagn där kaffet kostar tio kronor och är det enda föremål i bistron som inte utsatts för monopolmässiga överpriser. Vagnarna 15 och 16 är således obokade vagnar där pendlarlirararna från Arboga, Enköping, Västerås, Köping och Örebro hänger.
    Ganska exakt en timme efter avgång anländer tåget till Västerås där det kan bli några minuters väntan, dock ej så långt att det är värt att gå ut och ta en cigarett. Nej, cigarettrökningen sparar vi till Örebro Central där tåget (om det följer tidtabellen) rullar in prick 19.00 för att avgå 19.10 igen vilket gör Örebro till resans enda rökpaus där man inte behöver stressa. Kanske hälften av gångerna har tåget dock varit försenat till Örebro så rökpausen utgår, särskilt i våras var det katastrofalt. Sen kommer en radda Närkestopp med Örebro södra, Kumla, Hallsberg och Laxå.
    Inne i Västergötland har oftast batterit till laptopen tagit slut så där ägnas tiden antingen med läsning, musiklyssning eller glå ut genom fönstret. Sista stoppet innan ankomst till Göteborg är Alingsås och detta bör ske cirka en halvtimma innan beräknad ankomsttid i Göteborg. Tidtabellsmässigt ska tåg 183 rulla in på Göteborgs Central 21.57, så den totala restiden blir alltså 4 timmar och 50 minuter.
    För mig som ska vidare ut till Frillesås väntar en kvarts väntan tills pendeltåget mot Kungsbacka avgår från spår 14, 15 eller 16. Väntetiden kan användas åt att fylla på nikotinförråden både själsligt och materialistiskt plus inköp av hundrakort. 25 minuter senare är tåget framme i Kungsbacka, så här sent på kvällen ofta några minuter snabbare och 22.45 avgår buss 732 från läge C på Kungsbacka resecentrum mot Frillesås. Den bussturen brukar ta kring 40 minuter att utföra, sen framme och förhoppningsvis står någon vid busshållplatsen och välkomnar med en stor, varm kram och möjligen en liten puss på det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0