Living la vida low-life

För några veckor sedan klagade DNs store tv-profil, Johan Croneman, på dagens reality-journalistik. I hans krönika uppmanade han Aftonbladet att i stället för att skriva en fattigblogg ge sig ut på traditionellt vis och intervjua hem- och papperslösa. Vill vi verkligen läsa sånt som det redan skrivits om tusen gånger innan? När det går att läsa hur det är att vara på luffen med en hobos egna ord.

I skolan har vi fått läsa en massa teorier och exempel på medborgarjournalistik, som blivit möjligt tack vare ny teknik.
Reportrar som intervjuar människor behövs inte längre, i alla fall inte i rapporterande form. Möjligen att journalister mer och mer få finna sig i att att strukturera informationenen, i stället för att skapa den. Rent praktiskt handlar medborgarjournalistik fortfarande om bloggar.

I Sverige har tidningen Situation Stockholm skapat bloggen Hemlös- Med egen blogg. Det visar kanske som bäst varför Aftonbladet inte längre följer en finlandssvensk i Skogås när han letar pantburkar.
Det finns några bra rövarhistorier där, men jag har längtat efter att läsa om unga arbetslösa. Ända tills Kärdas svartaste finne, Alexander Hänninen drog iväg till Göteborg med bara en konservöppnare i fickan. Här skriver han om den enkla uppgiften att få jobb i Götet.

/Simon

Kommentarer
Postat av: Alexander

Hah! "Kärdas svartaste finne". Det stämmet fanimej!



Keep your good blogginlägg comin'! Jag läser och skrattar.

2009-04-15 @ 19:58:59
URL: http://livinglavidalowlife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0