Bloggbråk

Då som nu brukar det blåsa upp bråk mellan diverse blogg-elefanter, av någon lustig förklaring är det oftast kvinnor inblandade, men det har väl sin förklaring i att alla stora bloggare är kvinnor (om du nu inte råkar heta Schulman i efternamn). För några månader var det Katrin Z (f.d. Schulman) och Gynning som bashade på B-bella och kallade henne för präktig. Och i dagarna har det till allas förtjusning blivit mer eller mindre krig mellan de forna Expressen-medarbetarna Linda Skugge och Ebba Von Sydow. I stora drag handlar bråket om att Linda Skugge anser att Ebba inte har någon rätt att känna en stress över sin karriär och liv, ty kvinnor som inte har barn kan inte känna någon riktig stress är Lindas huvusakliga argument. Det hela blåstes upp då Ebba fick någon frontposition i någon kvinnoklubb (2,6-miljonersföreningen eller något liknande). Varpå Linda då tycker att Ebba inte är en bra kvinnlig förebild. I vanlig ordning är det bara synd om Linda Skugge och tyvärr har hon alldeles för mycket plats i media att uttrycka sin åsikter.

Svarte-Petter tänker givetvis ta sida i debatten och ställer mangrant upp och går med i Team Ebba. För Ebba är den person i debatten som är med i "vår" generation. Vi 80-talister som ska självförverkliga oss själva. Om nu Ebba väljer att vänta med barn, familj och allt det där för att satsa på sin karriär så ska hon göra det, särskilt då hon faktiskt gjort betydligt mer inom mediebranschen än vad Linda Skugge gjort. Ebba var till exempel chef över Expressen Fredag när hon var i våran ålder och ökade upplagan för den bilagan till det dubbla på ett år. Jag tycker verkligen inte att Ebba är någon dålig förebild för kvinnor, hon är smart och vet vad hon vill, är det något fel med det? Bara för att Linda Skugge valde att föda tre barn när hon var i den åldern Ebba nu är behöver hon väl inte vara bitter för att andra väljer att gå en annan väg. Det enda Linda Skugge gjort för Sverige var att hon uppmärksammade Broder Daniel, och det var för fan för femton år sedan. Snacka om att någon borde dra en gammal säck över sig och stanna kvar i sitt radhus.

En annan likhet med Ebba är att hon kna känna stress och ångest för att inte räcka till, att inte lyckas med sin karriär. Hey, det är ju ungefär vad den här bloggen handlar om, så snart är det dags att rensa ut alla gamla, trötta 70-talister inom media, här kommer 80-talet.

/Sune

Kommentarer
Postat av: Josefine

ja tack så mycket, jag behövde detta. Det är inte ofta jag aktivt stör mig på en människa eller dennes åsikter men Linda Skugge, jag klarar henne inte, och hennes påhopp mot Ebba (som är cool!) gillar jag inte. Go Ebba! och go svarte petter!



Tips: idag förlovar sig viktoria och daniel! jag är faktiskt väldigt glad, började typ lipa, fjompan. big news vet ni



ser fram emot la big party on saturday

2009-02-24 @ 09:45:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0