Svarte-Bogge presenterar inne och inte, igen!?

Inne

IKEA: Svenska folkhemmets byggarbetsplats i all dess prakt. Utan Ikea hade livet för oss svenskar varit betydligt sämre. Den tacksamhet vi borde bekänna till Ingvar Kamprad är stor. En staty på Sergels torg tänker vi oss, gärna med en bokhylla av modellen Billy.

Anna Järvinen - Äppelöga: Den väna stämman Anna Järvinen utkommer med ett nytt album om någon månad. Ett litet smakprov i form av låten "Äppelöga" finner ni här. Kvinnan bakom en av år 2007 bästa skivor har stora förväntningar på sig, om ni inte hört hennes skiva "Jag fick feeling" så har ni hemläxa.

Simon tar ett steg ut ur garderoben: Världens näst ondaste man, Jerry Seinfeld, har fått en kopia i form av Simon (notera även att under alkoholpåverkan förvandlas Simon till världens ondaste man, Cartman) som här igenom vill meddela att han numera stolt kallar sig bisexuell. Med andra ord gör han en klassisk Magnus Betnér.

Carsten Jensen:
Dansk författare och journalist, det enda goda som kommit från Danmark sen Tuborg. Hans sjöfartsepos "Vi, de drunknade" är stor läsning och rekommenderas varmt. Nu har han inlett en tredelat artikelserie om Afghanistan där han följer danska soldater genom ett trasigt land. Vi känner redan nu att den gode Zaremba har fått konkurrens.

A Bit of a Blur: Den ostfarmande basisten från britpopens bästa band, Blur, har slagit sig tillrätta ute i den engelska vischan med sitt ostmejeri. Nykter, iklädd manchesterjeans och skjorta skriver han om de vilda åren under nittiotalet. Som han själv beskriver det: "Livet som den näst fullaste medlemmen i världens fullaste band." För anglofiler som oss påminner läsningen mer om onani.

Inte

McDonalds Slussen:
Att efter en natt på stan avrunda kvällen med en burgare på Slussens donc är som att få alla fula delar av den svenska folksjälen uppspydd i ansiktet på en. S-P kan inte mer än tycka synd om de stackare som tvingas jobba nattpassen och omges av fyllehjon. Arbetsmiljöverket borde ingripa.

Jobb: I fredags kom löneglädjen, två dagar senare jobbångesten. Kaos på jobbet innebär att kommande vecka blir ett hades med jobb, skola, jobb, skola och micromat. Inte alls roligt, inte förrens den 25 februari i alla fall.

Sverige: Vi lämnar över ordet till Johan Glans som förklarar det hela mycket ingående och bra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0