Jay Hovas vittnen

Har inte kunnat slita mig från videon till Jiggas nya singel. Death of Auto-tune. Den är inte välpolerad, har skev takt med färgglada polo-pikéer och guldkjedjor som spängs i luften.

Det roligaste är kanske att Kanye West har producerat Death of Auto-tune.
Vad tycker vi om autotune då?
Jag är splittrad. Visst han charlataner som Akon överanvänt autotune. Men Daft Punks One More Time bevisar att det inte är tekniken det är fel på. Autotune kan bara inte göra dåliga låtar bra. Jiggas säger själv att T-Pain och andra som har melodier kan hantera autotune.
Är Jay-Z bara konservativ? Eller är Auto-tune hip hop-döden?
De gamla gubbarna i stöten, Jigga, Nas (som faktiskt gav ut ett album som heter Hip hop is dead) med flera hävdar ju att det mesta inom modern hip hop bara är ytligt bling-bling. Ingen musik som håller hoodet for real. Varken Akon eller Kanye är gangstas. Jay-Z gör ett statement i sin singel när han använder riktiga instrument, riktiga trummor, smuts och skinnjacka. Men är inte det bara precis samma sak som att gamla 70-tals proggare hatar synth, techno, house och annat med trummaskiner. Krävs det riktiga instrument för att musiken ska bli levande?


Jay-Z - Death of Auto-tune.

"No lyin, your niggas’ jeans too tight
Your colors too bright, your voice too light
I might wear black four years straight,
I might bring back Versace shades, "


/Simon

Kommentarer
Postat av: andreas

är det partiet då hans sjunger falskt menat som äkta då haha

bra låt yeah

2009-07-26 @ 15:41:18
Postat av: Marey

jag är kluven. på något vis var det skönt att vila ögonen på smuts och skinnjackor, och soundet med elgitarren var najs. men, jag gillar neon, disco och glitter. också. och jag fattar att jigga får massa extra publicitet om han hatar massa på sina yngre kollegor och ja, att allt bara handlar om pr är typ världens dammigaste inlägg i en debatt men..well. enligt mig: hans låt är kul, attityden ofräsch och ringtone-hiphop, det är vad det är. det är inte så att typ flo-rida försöker rädda världen med budskap om viktig shit som fred och miljön och sånt. det är ytligt, men det försöker inte vara något annat - så det är fine by me. och avslutningsvis tycker jag att äkthetskomplex är det mest bajsnödiga fenomenet i kultur ever. visst finns det massor som är bra för att det (delvis) är "äkta", men inget blir per automatik bra kultur för att råkar vara "äkta". och så kan man ju diskutera vad äkta är... jaja (förlåt för världens längsta kommentar men det var ett intressant ämne juh) carried away

2009-07-26 @ 20:49:44
URL: http://letmepressplay.blogspot.com
Postat av: Simon

Maria: Vi uppmuntrar långa kommentarer. Tumregel: Är kommentarer 20 procent av inlägget så är det ett lyckat inlägg.



Haha, ja. Äkthetsbetyg är ju väldigt subjektivt, så egentligen är det viktigaste att prata om musik man tycker om snarare än det man inte gillar.

På tal om det så gillar jag Jiggas singel rätt mycket faktiskt.

2009-07-28 @ 18:43:55
URL: http://svartepetter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0