Spritfeta tjejer på Harry's sammanfattar veckan som gått

Inne

En film om Olle Ljungström:
Det är alldeles för långa mellanrum mellan bra rockdokumentärer i Sverige. Olle Ljungström-filmen är det bästa vi sett sen Per Sinding-Larsens "Kräm - Så nära får ingen gå" som kom 2000. Ett vackert och närgånget porträtt av Sveriges mest underskattade artist, alla kategorier. Citat "Är det verkligen så att människor går runt och mår bra? Är det inte så att de bara håller ut? De flesta har ju två barn, ett tredje på väg, avbetalning på huset och en äcklig jävla Saab som står och ruttnar i sin krypta. Det är en fittig värld, det får man lov att säga ...", av Olle Ljungström (inte med i filmen tyvärr).

Bokrean:
Denna fantastiska period då boklådorna fullständigt kastar böcker efter oss så fort man går förbi deras små krypin. Man kan komma hem med allt från Hitlers bästa recept till ett hundra jävla Strindbergböcker. Simon erkänner att han varit och fingrat på Pär Nuders biografi, "Stolt men inte nöjd".

Andres Lokko:
Äntligen börjar den gamle britten börja hitta hem till Folkets tidning, Aftonbladet, där han numera ska förgylla deras kultursidor som börjar bli mer och mer läsvärda för var dag som går. Mer popkultur åt folket!

Bli sambo:
Nu är väntan slut, tågresorna ett minne blott. Nu somnar man brevid sin käresta varje natt och vaknar bredvid densamma på morgonen efter. Bara arbetet med att få färdigt lägenheten kvar, från en spartansk ungkarlslya till något som liknar en mänsklig bostad, det tar tid.

Bli webbredaktör:
Från dassiga sommarjobb som industriarbetare, lagerarbetare och golvsopare till webbredaktör på en, aningen provinsiell, men ändå hyfsat stor tidnings hemsida (70 000 unika besökare i veckan) är som resan mellan helvete och himmel. På med glasögonen och murvelkavajen, ut med stålhättor och Fristadsbyxorna.

Inte

Spritfeta tjejer på Harry's:
Efter noggrant forskande på diverse mer nogräknade Facebook-profiler gör vi konstaterandet att alla kvinnor över 21 som bor kvar i Värnamo är spritfeta as med smaklösa tatueringar, häxliknande klädsel och frisyrer från helvetet. Att använda ordet måndagsexemplar känns som en grav underdrift. Vi tackar gud för E4:an norr.

Män som hatar kvinnor:
Vi på Svarte-Petter ska göra en egen film som heter "Män som hatar män som hatar kvinnor". Efter ett antal månaders tjat om filmen är vi trött på det redan innan premiären. Ni kanske undrar om vi ska se filmen, svaret blir "kanske ladda hem". Nu hoppas vi att det blir tyst om det där spektaklet. Sverige kan inte göra drama, bara dokumentärer.

Skidsport:
Efter att med ett halvt öga följt spektaklet som kallades för Skid-VM dömer vi ut skidsporten helt. Efter alla "moderniseringar" av sporten återstår nu av den fina, klassiska femmilen endast en två timmar transportsträcka för att sedan avgöra hela skiten med en 200 meter lång spurt. Så egentligen har man tittat på fem mils skidåkande istället för att korta ner det till 500 meter. Skidsportspamparna kan fara åt helvete, jävla idrottsförstörare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0