Välkommen Israel

Well, i helgen spelas det en Davis Cup-match mellan Sverige och Israel nere i den svenska provinsen Skåne. Malmös egna utrikespolitiker har beslutat att matchen ska spelas utan publik för att de inte kan garantera säkerheten för både publik och spelare. Lite senare har det dock kommit fram att vissa politiker i Malmös provinsregering ser publikstoppet som en protest mot Israels handlande nere i Gaza. Som vanligt är debatten om politik och idrott hör ihop. Och så verkar tydligen vara fallet, fast bara ibland, så fort det finns en stark opinion mot landet som ska möta Sverige. Israel har genom åren ständigt lyckats röra upp känslor hos svenskarna och nu ska några glada pro-palestinier arrangera en "folkfest" mot Israel i samband med matchen. Arrangörerna av denna folkfest säger att våld inte kommer vara tillåtet och vad AFA säger om det kan vi lista ut utan problem. Vi kan anta att det kommer bli ett gäng sammandrabbningar mellan poliser och aktivister. Idag belyser dock DN:s ibland formidabla ledarsida det från en annan sida. För visst är det lite roligt att när Nordkoreas damlandslag spelade landskamp mot Sverige i Östersund kom det över 3000 för att titta på matchen (vilket är en hög publiksiffra för damfotboll). Vad Nordkorea gjort med sin befolkning finns det inga tvivel, men några bojkotter blev det inte då. Så vi svenskar är tydligen ett jävligt populistiskt folk. Hade inte Gaza-krisen inträffat för några månader sedan hade nog matchen gått som vanligt. Men när Israel är i ropet så ska tiotusentals ut och protestera. Man skäms ju över dessa inkonsekventa jävlar så Svarte-Petter tänkte sala ihop ett gött gäng och åka ner på lördag och kasta gatsten på demonstranterna istället.

Kommentarer
Postat av: tona

Det kommer bli rumble, som vanligt när pissluffarna i postorderdreads kryper fram. Nu ska visst ze natzis dit också, men dom brukar ju få stagefright när det väl gäller. Intressant ändå, vilken sida kommer dom stå på? ZOG eller Mujahedin, det är frågan?

2009-03-05 @ 16:28:00
Postat av: Sune

A-ton: Jag gissar att du kommer bevittna spektaklet på första parkett? Våra protyska vänner kommer nog att hålla sig i bakgrunden, men det vore spännande ifall de dök upp. Tror att protesterna mot matcherna kommer tappa lite i fokus vid en sådan händelse. Vilken sida vet dom nog knappast själva, IQ-nivån ligger väl knappast så högt i de kretsarna.

2009-03-05 @ 16:50:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0